Полуничне суфле без випічки

350 г полуниці
5 ст. л. холодної води
200 г жирних вершків (33-35%)
1 ч. л. соку лимона
130 г цукру
16-17 г желатину

Залийте желатин водою і залиште на 20 хвилин. Нагрійте суміш на плиті (не доводьте до кипіння!) до повного розчинення і остудіть. Полуницю промийте, почистіть і подрібніть в блендері разом з цукром і соком лимона.
Збийте в окремій мисці вершки до твердих піків. Протріть потім у цю миску полуничне пюре через сито. Додайте желатин і акуратно перемішайте. Розлийте по силіконовим формах і поставте в холодильник до застигання.
Щоб витягнути суфле, опустіть силіконові формочки на кілька секунд у гарячу воду (тільки щоб вода на суфле не потрапила). Не перетримайте, а то розтане.
Смачного!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>