СМАЧНІ ЗАГОТОВКИ НА ЗИМУ

МОРКВА

КОНСЕРВОВАНА

морква консервована

Інгредієнти

Морква – 1,5 кг

Часник (головка) – 1 шт.

Перець чорний, оцет,

сіль, цукор.

Приготування

Моркву помити, почистити і нарізати соломкою, бланшувати – перекласти моркву в друшляк і обдати підсоленим окропом (з розрахунку на 1 л води 20 г солі). Почистити часник. Розкласти по банках часник, чорний перець і добре вкласти бланшировану моркву, залити підготовленим розсолом (на півлітрову банку – 200 грам води, по 5 г солі , цукру,  25 г оцту). Простерилізувати. Закрутити кришкою, перевернути акуратно банку і поставити охолоджуватися в темне місце.

 

ШВИДКЕ ТОМАТНЕ ПЮРЕ

НА ЗАМОРОЗКУ

швидке томатне пюре

Інгредієнти

Помідори

Сіль

Приготування

Помідори миємо й роз­рі­заємо навпіл. Укла­даємо їх в глибоке деко. Підсолюємо. Ставимо в духовку і за­пікаємо при 160-180С годину-півтори. Потім протираємо їх через металеве сито. Отримане пюре розливаємо в силіконові формочки. Відправляємо в морозилку до повного заморожування. Заморожене томатне пюре перекладаємо в пакет і зберігаємо в морозилці.

 

КАБАЧКОВА ІКРА

Кабачкова-ікра1

Інгредієнти

Оцет (9%) – 4 ст. л.

Сіль – 2 ст. л.

Цукор – 4 ст. л.

Олія – 1 скл.

Томатна паста – 0.5 л

Цибуля ріпчаста – 1 кг

Кабачок (середнього розміру) – 6 кг

Майонез (жирний !!!) – 0.5 л

Перець червоний пекучий (мелений) – 0.5 ч. л.

Приготування

Кабачки чистимо від шкірки, ріжемо, щоб вмістити в каструлю, і варимо до м’якості, заливши водою. Поки варяться кабачки – цибулю почистити, нарізати і злегка підсмажити на олії. Воду з кабачків зцідити, додати цибулю і все розбити блендером в однорідне пюре. Якщо у вас немає блендера, все інтенсивно розминаємо товкачем для картоплі. У цю ж посудину додаємо все інше, що у нас є за списком, і варимо приблизно 2 години. Постійно помішувати, так як ікра може підгоріти. Гарячим швиденько кладемо в стерильні баночки і закатуємо.

 

ВАРЕННЯ «ШОКОЛАДНА СЛИВА» З ГОРІХАМИ

шоколадна слива

Інгредієнти

Слива – 1 кг

Цукор – 800 кг

Какао-поро-

шок – 5 ст. л.

Горіхи – 150 г

Кориця – за смаком

Приготування

Сливу розділяємо, кісточку видаляємо, засипаємо половиною цукру і лишаємо на 7 годин. Ставимо на вогонь, додаємо решту цукру і корицю, доводимо до кипіння, варимо на маленькому вогні 20 хвилин. Додаємо какао, перемішуємо і варимо 1 годину, іноді помішуючи. За 15 хвилин до кінця додаємо горішки. Розливаємо гарячим по банках.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>