ДОМАШНЄ МОРОЗИВО

Як зробити морозиво в домашніх умовах? Спекотного літа так і хочеться охолодитися чимось приємно прохолодним. Ось тут і прийде на допомогу домашнє морозиво або заморожений сік. Адже поле для експериментів просто необмежене – літо, сонце, спека, фрукти і ягоди!

Ви легко впораєтеся з цими десертами, прочитавши корисні поради та смачні рецепти від «Нашого ДНЯ». Домашнє морозиво не лише смачніше за магазинне, а й набагато корисніше, адже ви можете самі контролювати, які продукти і в якій кількості використовувати.

Домашнє морозиво з апельсинами  

Потрібно: 3 апельсини, 500 г жирних вершків, 100 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру.

Приготування: апельсини очистити від шкірки, зерняток і білих плівок. Подрібнити блендером апельсинову м’якоть до стану пюре. З’єднати охолоджені вершки, цукрову пудру і ванільний цукор і збивати міксером впродовж 5 хвилин до пишної щільної піни.

Додати у вершкову масу апельсинове пюре і знову збити до однорідності. Покласти масу в пластиковий контейнер і помістити у морозилку на 1-2 години, періодично перемішуючи і розбиваючи кристалики льоду, що утворюються у морозиві.

Потім розкласти у форми і залишити до повного замерзання.

Ананасове морозиво з йогуртом

Потрібно: 500 г м’якоті ананаса, 0,5 лимона, 300 мл натурального йогурту, 4 ст. л. меду, листочки м’яти.

Приготування: спершу подрібнити листочки м’яти, з’єднати їх із медом і добре розтерти. Ананас подрібнити в блендері, додати лимонний сік, йогурт, м’яту і збити до однорідної маси. Викласти фруктову масу в контейнер і відправити в морозилку приблизно на 2 години, періодично дістаючи і перемішуючи. Коли маса почне густіти, перекласти її у формочки і залишити до повного замерзання в морозилці ще на 1 годину.

Після того, як морозиво застигне, дістати його із формочок і подавати.

Заморожений сік з ківі

Це морозиво чудово втамовує спрагу і піднімає настрій навіть у похмурий день. Можна зробити такий же заморожений сік із полуниць, малини, апельсинів та інших ягід і фруктів.

Потрібно: 5 ківі, цукор за смаком, 10 г ванільного цукру.

Приготування: стиглі плоди ківі очистити від шкірки і розім’яти виделкою. Додати звичайний і ванільний цукор за смаком і перемішати до консистенції пюре. Викласти пюре з ківі у формочки. Для прикраси можна на дно помістити ціленькі тонкі скибочки ківі. Вставити у формочки дерев’яні палички і відправити в холодильник для заморозки приблизно на 2-3 години. Після того, як пюре затвердіє, дістати його з формочок і одразу ж подавати.

Лимонне морозиво з вершків

Потрібно: вершки 33% – 500 мл, 450 мл води, 2 лимони, 300 г цукрової пудри.

Приготування: натерти цедру. Цедру і цукрову пудру залити водою і варити 20 хвилин.

Дістати з лимонів м’якоть і перебити в блендері до однорідності. Змішати з охолодженою сумішшю цукру і цедри. Збити вершки. Тонкою цівкою влити в вершки лимонну масу, помішуючи. Поставити крем в морозилку і перемішувати щогодини, поки зовсім не замерзне.

Морозиво з полуницею, малиною та ігристим вином

Потрібно: 300 г полуниць, 200 г малини, 2 ст. ложки цукру, 250 мл ігристого вина, 50 мл води.

Приготування: очищені полуниці і малину подрібнити в блендері і процідити через сито, щоб позбутися зернят. Додати цукор і збити до однорідної маси. Додати воду та ігристе вино, знову швидко перемішати, щоб вино не встигло сильно вивітритися. Викласти ягідну масу у формочки і помістити в морозилку на 2-3 години. Періодично перемішувати заморожений малиново-полуничний сік, а на останньому етапі встромити дерев’яні палички і залишити до повного заморожування. Після того, як заморожений сік із полуниці і малини з вином затвердіє, дістати його із формочок і подавати.

Заморожений сік із чорниць з віскі

Потрібно: 300 г чорниць, 0,5 лимона, 2-3 ст. л. цукру, 75 мл віскі, 200 мл води.

Приготування: чорниці збити в блендері до стану пюре. При бажанні процідити, щоб позбутися шкірки і кісточок. Цукор розчинити у воді. Влити в чорничну масу цукровий сироп, додати лимонний сік, віскі та перемішати. Помістити ягідну масу у формочки, встромити дерев’яні палички і відправити у морозилку на 2-3 години. Після того, як заморожений сік із чорниці з віскі затвердіє, дістати його з формочок і смакувати.

Вершкове морозиво

Потрібно: 3 скл. молока або вершків, 1 скл. цукру, 3 яйця, 2 пакетики ванільного порошку.

Приготування: жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи, додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити, перемішуючи час від часу.

Морозиво зі смаком кави

Потрібно: 3 скл. свіжозавареної кави, 2 ст. л. молока (або вершків), 250 г цукру, 4 яєчних жовтки.

Приготування: у розтерті з цукром жовтки влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

Морозиво на згущеному молоці

Потрібно: 500 г жирних вершків, 0,5 банки згущеного молока.

Приготування: за допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.

Морозиво з ківі сирне

Потрібно: 400 г свіжого домашнього сиру, 400 мл кефіру, 240 г ківі (у деяких рецептах ківі замінюють кислими зеленими яблуками), 70 г потовчених фісташок, 140 г цукру, дрібка ванілі.

Приготування: зняти з ківі шкірку і порізати на шматочки, потім перемішати з цукром, сиром і кефіром. Збити цю масу до однорідності крему та перекласти в посудину для заморозки, прикрити кришкою і помістити в морозилку. Готовий десерт перекласти в креманки і зверху прикрасити листочками м’яти і подрібненими фісташками.

Банановий десерт

Потрібно: 3 банани, 150 г цукру, 3 яєчних жовтки і 750 мл вершків.

Приготування: розтерти банани на пюре, у бананову кашку додати цукор з жовтками, після чого всі компоненти знову добре перемішати. Тепер можна заливати вершки і помістити суміш на вогонь до повного її загусання. Після подальшого охолодження розлити морозиво у формочки і помістити в морозилку щонайменше на 2 години, постійно перемішуючи.

Загальні рекомендації

Не біда, якщо немає спеціального кухонного гаджета для приготування домашнього морозива. Можна обійтися і без морозивниці, головне – дотримуватися технології, вибирати натуральні, якісні та свіжі продукти, краще домашні, а також не забувати періодично перемішувати морозиво, що застигає в морозилці, щоб воно було однорідним.
Домашнє морозиво не містить консервантів, тому його потрібно з’їсти в короткі терміни – 2-3 дні. Не варто повторно заморожувати ці ласощі, тому що при цьому втрачається смак і якість.
Щоб домашнє морозиво легше витягувалися з формочок, занурте їх на 1-2 секунди в гарячу воду.
До речі, у трохи підталому домашньому молочному морозиві смакова палітра відчуватиметься набагато яскравіше. Тому перед подачею потримайте морозиво при кімнатній температурі 5-7 хвилин.
Як прикрасити домашнє морозиво і заморожені соки перед подачею? Листочки м’яти, свіжі ягідки і часточки фруктів, варення, тертий шоколад, кокосова стружка – все, що підкаже фантазія.

 

“Наш день”.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>