Смачного!

ЗАПРАВКА ДЛЯ БОРЩУ НА ЗИМУ

zapravka_dlja_borshha_s_fasolju_na_zimu

Інгредієнти

1,5 кг буряків;

1 кг болгарського перцю;

1 кг моркви;

1 кг цибулі;

1,5 кг томатів;

1 гострий перець;

350 мл олії;

100 г оцту;

0,5 склянки солі;

0,5 склянки цукру;

300 г квасолі;

1 л води;

1 ст. л. чорного меленого перцю;

свіжа зелень (кріп, петрушка).

Приготування

Починаємо приготування заправки для борщу з завчасного замочування квасолі у воді на ніч. Вранці квасолю промиваємо й варимо у воді без солі до напівготовності.

Очищаємо цибулю і промиваємо її. Нарізаємо невеликими кубиками. У великій сковороді смажимо цибулю на олії (350 мл). Тим часом очищаємо і промиваємо моркву, тремо на крупній тертці. У велику каструлю, миску або казанок закидаємо цибулю і моркву. Буряк очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо буряк до інших підготовлених овочів.

Болгарський перець очистити від плодоніжки і серединки, перекручуємо на м’ясорубку з дрібною сіткою. Томати і гострий перець промиваємо, томати нарізаємо на 2-4 частини і теж пропускаємо через м’ясорубку з дрібною сіткою.

Томатне пюре з гострим і болгарським перцем відправляємо в каструлю з овочами. Додаємо наполовину готову квасолю, сіль, цукор, чорний мелений перець і воду. Після закипання готуємо заправку 15 хвилин, після чого заливаємо оцет, додаємо рубану зелень і готуємо ще 1 годину.

Якщо за цей час квасоля, буряк встигли стати м’якими, то розкладаємо заправку по чистим, сухим банкам і закочуємо їх кришками. Якщо квасоля або буряк здаються трохи твердими, то варимо заправку для борщу ще 15 хвилин.

Готову заправку відправляємо в прохолодне місце і готуємо борщ в будь-який зручний час всього за 30 хвилин.

 

ДЖЕМ ІЗ ГРУШ

Інгредієнти

Груша (чистої ваги (очищена, дрібно порізана)) – 4 кг

Цукор – 2 кг

Ванілін (по 1,5 г) – 2 пач.

Кислота лимонна – 1 ч. л.

Приготування

Груші помити, очистити від шкірки, видалити хвостики, насіння, дрібно порізати і пересипати цукром. Перекрутити на м’ясорубці. У ємність, в якій буде варитися джем, висипати грушеву масу, додати ванілін, лимонну кислоту. Добре все розмішати й довести до кипіння, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Як закипить, варити 40 хвилин на повільному вогні БЕЗПЕРЕРВНО ПОМІШУЮЧИ ДЕРЕВ’ЯНОЇ ЛОЖКОЮ!!! Розлити гарячим у банки і закатати.

 

КВАШЕНІ ЗЕЛЕНІ ПОМІДОРИ

yak-smachno-zakriti-zelen-pomdori-na-zimu_542

Інгредієнти

зелені томати – 2 кг;

свіжа петрушка – 1 пучок;

зелень селери – 1 пучок;

перець чилі – 1 шт.;

часник – за смаком;

сіль – 2 столові ложки.

Приготування

Для засолювання таких помідорів нам знадобиться дрібно нашаткована зелень селери і петрушки, пластинки часнику і гострого червоного перцю. Змішуємо зелень і додаємо 2 столові ложки солі. Для засолювання зелених помідор використовуємо листя хрону, вишні і лаврушку, перець горошком і свіжу зелень селери. Укладаємо всі спеції на дно 3-х літрової банки.

У підстави кожного помідора робимо кілька проколів зубочисткою. Ця техніка прискорить процес засолювання. Замість 2 тижнів очікування, наші зелені помідори будуть готові набагато раніше.

Далі робимо надріз по центру, зберігаючи круглу форму. Фаршируємо помідори зеленню. Закладаємо гострий перець і часник. Таким чином фаршируємо всю партію зелених томатів. Укладаємо їх у банку зі спеціями і заливаємо холодною водою. Помідори будуть готові до вживання через 7-10 днів.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>